• Bidra till en värld utan fattigdom genom utbildning

Över 770 miljoner vuxna människor kan inte läsa, skriva eller räkna. Två tredjedelar av dessa är kvinnor, det vill vi ändra på!

Att kunna läsa, skriva och räkna är inte bara en mänsklig rättighet, det är även en nyckel till att kunna leva ett självständigt liv och att bli en positiv kraft som kan vara med att påverka och utveckla samhället. Det här är inte välgörenhet, det här är utveckling av vår gemensamma värld, var med du också!

Stiftelsen Dispurse är en svensk välgörenhetsorganisation som vill vara en kraft för att motverka fattigdom i världen

770 miljoner

Över 770 miljoner människor i världen saknar grundläggande litteracitet, av dessa är en majoritet kvinnor.
(UNESCO 2018)

64%

Ungefär 64% av världens vuxna som inte kan läsa, skriva eller räkna är kvinnor, detta är oacceptabelt och vårt mål är att förändra detta i grunden.

En mänsklig rättighet

På Dispurse är vi övertygade om att kunna läsa, skriva och räkna inte bara är en mänsklig rättighet utan också nyckeln för att kunna leva ett självständigt liv.

Bli medlem

Bli medlem och var en del av förändringen! Som medlem får du ta del av vårt nyhetsbrev samt rabatt på presentationer, seminarier och andra utbildningsevenemang vi arrangerar.

Tillsammans tror vi att dessa tre delar ger verklig och hållbar förändring

FOCUS

FOCUS

FOCUS vill erbjuda kvinnor möjligheten att utveckla en grundläggande litteracitet. FOCUS har ett innehåll som fokuserar på användbarhet och meningsfullhet och tekniken möjliggör att fler kvinnor får möjlighet att utbilda sig då de kan studera på platser och tider som passar deras livssituation.

ECA

ECA

Vi arbetar för att våra deltagare skall få möjlighet att vidareutbilda sig inom de områden som de önskar och har behov utav. Genom att engagera nationella, regionala och lokala aktörer skapar vi möjlighet till vidareutbildning för våra deltagare.

Läsutrymmen

Läsutrymmen

Vårt arbete inbegriper skapandet av mötesplatser där våra deltagare kan läsa, diskutera litteratur och utbyta erfarenheter tillsammans. Det material som erbjuds baseras på deltagarnas behov och intresse i de samhällen vi arbetar.

Förutom att donera via vår betalfunktion här på hemsidan kan vi också ta emot bidrag via Swish och banköverföring.
Swishnr: 1239005992

Du kan använda nedanstående kontonummer för inbetalning. Dispurse följer Svensk insamlingskontrolls krav och regler;
BG nr: 900-5992
PG nr: 90 05 99-2

Nyheter

På Dispurse är vi övertygade om att kunna läsa, skriva och räkna inte bara är en mänsklig rättighet utan också nyckeln för att kunna leva ett självständigt liv. Här nedan finns ett urval av nyheter från vårt arbete.

Dispurse Literacy Program expands into Bolivia!

We are excited to announce that Dispurse Foundation is taking a major step forward in its mission to provide education to those who need it most. Thanks to a valuable partnership agreement with Fundación Educación y Cooperación (EDUCO), we are embarking on a new chapter of collaboration that aims to change lives in Bolivia.

Report from Cajamarca

In the heart of Chetilla and Los Baños del Inca, Cuarto Poder takes us to meet Jovita, Juana, Máxima and Gregoria, students of our literacy program with the FOCUS application.