• Bidra till en värld utan fattigdom genom utbildning
Utbildning mot fattigdom

Våra projekt

Vilken nytta gör vårt arbete

På Dispurse är vi övertygade om att ett helhetstänk krävs för att göra verklig och hållbar förändring och att man är starkare tillsammans. Våra projekt genomförs tillsammans med nationella, regionala och lokala aktörer med fokus på att erbjuda kvinnor möjlighet att utbilda sig.

Nedan presenteras ett urval av de spännande projekt vi arbetar med just nu.

CEDIF

Mödrar i utsatta familjer får möjlighet att studera med FOCUS och tillhörande undervisningsmaterial. Samarbete mellan Dispurse och Myndigheten för Utveckling och Social Inkludering i Peru. 

UGEL - San Marcos

Sedan början av sin verksamhet i Peru har Dispurse, som ett samarbetsorgan, fokuserat på att utveckla lösningar för utbildning av ungdomar och vuxna, i samarbete med lokala aktörer och organisationer.

Marias värld utvecklas

FOCUS huvudperson María ger möjlighet för oss att utveckla en värld där våra deltagare får möjlighet att arbeta med ett meningsfullt och användbart innehåll. Läs mer om den senaste utvecklingen.

ECA i Andahuaylillas (Cusco)

ECA i Andahuaylillas-distriktet, i Cusco-regionen, baserades på den kommunala förvaltningens politiska vilja att med tanke på den låga sociala utvecklingen i distriktet, bristen på engagemang hos befolkningen och en traditionell utbildning, förändra utvecklingen.

9,5 miljoner

I Peru har 9.5 miljoner människor som är över 15 år inte gått klart gymnasiet och på landsbygden saknar 25% av kvinnorna grundläggande skriv-, läs- och räknefärdigheter (ENAHO 2017).

Med ert stöd kommer vi kunna ändra på den siffran. Stöd vårt arbete genom att göra en donation, eller registrera dig som månadsgivare och var en del av förändringen.

Var med oss och skapa en bättre tillvaro för kvinnor

Över 770 miljoner människor i världen saknar grundläggande litteracitet. Majoriteten av dessa är kvinnor.  Detta är en siffra som vi på Dispurse vill förändra. Stöd oss och var med i kampen för allas rätt till utbildning!