• Bidra till en värld utan fattigdom genom utbildning

Vårt team

Vår organisation

På Dispurse har vi ett team av pedagogiska och tekniska specialister i Sverige som har utvecklat metoden för vårt litteracitetsprogram med appen FOCUS. Ledningsgruppen i Dispurse filial  i Lima är ansvarig för att skapa förutsättningar för genomförandet av litteracitetsprogrammet i landet och dess operativa utveckling i varje region.

Ann-Britt Johansson

Ann-Britt Johansson

CFO

Beatrice Johansson

Beatrice Johansson

Verksamhetschef, (COO)

Malin Ljunggren Bacherer

Malin Ljunggren Bacherer

Legal representative

Ruth Anastacio

Ruth Anastacio

Operativ chef på Dispurse i Peru

Paola Robles

Paola Robles

Chef för administration och ekonomi på Dispurse i Peru

Luis Casanova

Luis Casanova

Regional koordinator Cajamarca

Magaly Sabino

Magaly Sabino

Ansvarig för utvecklingen av läsutrymmen

Anita Escalante

Anita Escalante

Koordinator- Cajamarca

Jhon Tairo

Jhon Tairo

Fältkoordinator- Cusco

Mirelia Vargas

Mirelia Vargas

Fältkoordinator Cajamarca

Menna Salazar

Menna Salazar

Specialist Pedagogik

Qarin Franker

Qarin Franker

Senior rådgivare

Björn Flintberg

Björn Flintberg

Strategisk rådgivare

Samarbetspartners

VISIARC

VISIARC

Teknisk samarbetspartner

https://visiarc.com/

Möt vårt team i Cajamarca-regionen!

"Att arbeta på Dispurse innebär att bidra till att förändra människors liv"

Tack vare det mervärde i vuxenutbildning som vår litteracitetsutbildning erbjuder som en möjlighet för dem som inte har kunnat få tillgång till utbildning, och på så sätt utrota fattigdomen på de mest utsatta och fattigaste platserna i vårt samhälle förändrar vårt arbete människors liv. Allt detta är möjligt tack vare stödet och ledarskapet från ett fantastiskt team som jag är stolt över att vara en del av.

Anita Escalante

 

 

Luis Casanova

"Bristen på läs- och skrivkunnighet är ett av de mest framstående problemen i Peru som hindrar samhällets individuella och kollektiva utveckling"

Många av oss normaliserar detta problem, men sedan jag fick möjligheten att arbeta med Dispurse har jag lärt mig mer om denna verklighet.

Att arbeta i Stiftelsen Dispurse hjälper mig att se livet med optimism i vetskapen om att jag följer många människor, mest kvinnor, i deras inlärningsprocess och får möjlighet att vara en del av hur de gradvis förändrar sina liv, uppmuntrad av den ständiga motivationen att övervinna hinder inom deras hem och samhälle, se dem bli mer autonoma och oberoende människor både ekonomiskt och känslomässigt. Det stärker mig att se att de genom sitt lärande bygger upp en mer självsäker och stärkt personlighet, medvetna om att de kan fylla olika roller i aktiviteter som tidigare nekats dem för att de inte vet hur de ska läsa och skriva.

Det är fortfarande en lång väg att gå, men tack vare Stiftelsen Dispurse tillhandahåller vi den utbildning som många peruaner behöver, vill ha och värdesätter, så att de kan se en mycket bättre morgondag.

Mirelia Vargas

"Jag känner mig glad och tillfreds med att arbeta i Dispurse.  Jag lär mig mycket, att känna empati med varje deltagare, att känna till deras verklighet och se den önskan som var och en av dem har att skaffa sig ny kunskap, kunskap som de tidigare har nekats"

DISPURSE fyller mig med stolthet, det är en organisation som strävar efter att transformera  utbildning för människor som inte haft möjlighet att studera vilket leder dem att upptäcka ny kunskap genom att kunna läsa och skriva. Detta stärker och förändrar livet för många kvinnor, vilket gör att de kan förbättra sin livskvalitet både personligen och för sin familj.

Att vara en del av DISPURSE-teamet är en fantastisk möjlighet, de skapar en arbetsmiljö som gör att varje anställd kan växa professionellt och personligt.

Personligen är varje dag en utmaning, eftersom arbetet kräver att jag tar fram den bästa versionen av mig själv, samt förbereder mig på att ta itu med alla utmaningar som presenteras för oss, med det enda målet att utrota FATTIGDOM genom UTBILDNING.

 

Vår styrelse

Ann-Britt Johansson

Ann-Britt Johansson

Styrelseordförande och CFO

Cecilia Karlsson

Cecilia Karlsson

Styrelseledamot

Håkan Sträng

Håkan Sträng

Styrelseledamot

Bli en av oss

På Dispurse har vi ett team av pedagogiska och tekniska specialister i Sverige som har utvecklat metoden för vårt litteracitetsprogram med appen FOCUS. Ledningsgruppen i Dispurse i Lima är ansvarig för att skapa förutsättningar för genomförandet av litteracitetsprogrammet i landet och dess operativa utveckling i varje region.