• Bidra till en värld utan fattigdom genom utbildning

Stiftelsen Dispurse vann det viktiga peruanska priset "ConectaRSE para Crecer" (koppla upp sig för att växa) 2019 i kategorin Utbildning

Vi är mycket stolta över att kunna meddela att vi i år vann tävlingen "ConectaRSE para Crecer 2019", i kategorin utbildning i Peru.  Syftet med tävlingen är att identifiera, erkänna och förbättra de initiativ som genom användning av informations- och kommunikationsteknik har en positiv inverkan på den sociala och ekonomiska utvecklingen av landsbygdssamhällen i Peru.

En mycket namnkunnig jury bestående av framstående representanter från Perus näringsliv, offentliga sektor, akademi och civilsamhälle valde i år mellan mer är 1000 ansökande för de 8 kategorierna.

Vi fick det nämnda priset i kategorin "Utbildning" tack vare vårt läskunnighetsprogram med användningen av Focus-applikationen, som lär unga och vuxna, att läsa, skriva och räkna genom självinlärning.

Bland prisutdelarna återfanns Perus miljöminister, vice kommunikationsminister, Perus före detta minister för social inklusion, ordföranden för Limas Handelskammare, Telefónica Perus VD, Ordförande för Perus viktigaste organisation för demokratideltagande (Ciudadados al Dia) för att nämna några.

Detta viktiga erkännande driver oss att fortsätta arbeta för att uppnå vårt syfte: Bidra till att utrota fattigdom genom utbildning.