• Bidra till en värld utan fattigdom genom utbildning

Rösta på Dispurse i tävlingen ConectaRSE!

Vi är väldigt glada att meddela att vi är finalister i tävlingen ConectaRSE para Crecer (Uppkopplade för att växa) som organiseras av företaget Telefónica i Peru. Vi deltar i tävlingskategorin för landsbygdsutveckling med underkategorin utbildning.

Syftet med tävlingen är att identifiera initiativ som med hjälp att teknik bidrar till att positivt påverka den sociala och ekonomiska utvecklingen på landsbygden.

Ett vinnande initiativ kommer att väljas för varje underkategori. Vinnaren kommer att få ett belopp cirka 25000kr som ska gå till projektets fortsatta utveckling.  Dessutom kommer en övergripande vinnare få ytterligare 25000kr till fördel för sitt projekt.

Hittills har stiftelsen Dispurse lyckats att lära över 600 personer att läsa och skriva. Dessutom har deltagarna fått grundläggande matematiska kunskaper. Därförutom har vi över 800 unga och vuxna i 4 regioner i Peru som just nu deltar i vårt läs-och skrivprogram Focus. Om Dispurse vinner skulle fler människor få möjlighet att med hjälp av utbildning, lämna fattigdomen. Med prispengarna skulle vi också kunna skapa supportverktyg för våra studenter som deltar i Focus-programmet.

Vi välkomnar alla att rösta på oss genom att ”gilla” originalinlägget från Movistar Peru som ni hittar här: https://www.facebook.com/movistarperu/photos/a.10156436621051123/10156436623826123/?type=3&theater

Det går att rösta fram till den 8:e november!

Vi tackar för ert stöd!