Stöd oss!

Skänk en gåva


Stöd vårt arbete genom att ge en en gåvs gåva eller genom att bli månadsgivare. Du väljer själv vilket belopp du vill ge. 

 

 

En utbildning har aldrig varit billigare

Varje litet bidrag uppskattas och du kan enkelt swisha till nr: 1239005992

 

Ditt bidrag gör skillnad! 

Du kan använda nedanstående kontonr för inbetalning. Dispurse följer Svensk insamlingskontrolls krav och regler;
BG nr: 900-5992
PG nr: 90 05 99-2
men du kan också swisha om du vill Swish nr: 1239005992

Vill du ge någon en gåvaBetala in och ladda ner ett gåvobrev som du skicka till mottagaren  

Vi vill utrota fattigdom genom att lära människor att läsa, skriva och räkna

Vi i Stiftelsen Dispurse jobbar sedan 1994 med att utrota fattigdom genom utbildning. Dispurse har verkat i många länder men idag primärt i Sydamerika och i regioner där behovet utav grundläggande läs- och skrivfärdigheter är mycket stort. Bara i Peru finns minst 2 miljoner människor som saknar grundläggande läs- och skrivfärdighet. Dispurse målgrupp är flickor och kvinnor upp till 40 år men ingen utesluts, vilket innebär att även barn, män och funktionshindrade deltar.

Vi utgår från människor verklighet

Vi vet att människor som kan läsa, skriva och räkna lättare har möjlighet att påverka sitt eget liv men också sin omgivning. Vårt arbete med kvinnor ger ringar på vattnet bland annat då kvinnorna genom sina nyvunna kunskaper både kan hjälpa sina barn med läxor och få bättre förutsättningar att hantera vardag och arbete. Att ta och få rätt betalt på marknaden har stor betydelse för alla de som lever av vad jorden ger.

Innovation och ny teknik skapar fantastiska möjligheter 

Idag finansieras vi helt av den avkastning stiftelsen lyckas få på insatt kapital och gåvor från företag och organisationer. Det räcker en bit, men vi vill längre, och snabbare. Och nu har vi genom innovation möjligheten att hjälpa många, många fler.  Hurdå? Jo, med hjälp av Focus, en unik app vi har utvecklat under 6 år tillsammans med hjärnforskare, pedagoger och testgrupper bestående av 400 personer i Sydamerika, kan vi nu hjälpa många fler, snabbare och till mycket lägre kostnader. Det som gör Focus appen unik i jämförelse med andra utbildningsappar är att Focus lär unga och vuxna att skriva, läsa och räkna från grunden utan stöd av lärare eller handledare. Det enda som behövs är en läsplatta (som många kan dela på).

Målet är att utbilda 25 000 inom 3 år  

Sedan lanseringen av Focus våren 2017 så har vi redan hunnit utbilda 1 200 kvinnor i Peru men detta är bara början. Målet är att minst 25 000 människor i Peru ska ha genomgått vårt program inom 3 år. 

Men vi behöver din hjälp!

Inköp av läsplattor, logistik, samordning och vidareutveckling kostar…

 …ja, kanske inte så mycket med svenska mått mätt, men för de här familjerna så är det ofta ouppnåeligt. För ca 150 kr per person så utrustar vi dem med en läsplatta (som de får dela med   andra), vårt självstudieprogram Focus och stödpersoner som följer deras väg på kunskapens stig. Och det fungerar!

Vi får dagligen positiva reaktioner från människor som går eller har gått utbildningen och nu har Perus största universitet inlett en valideringsprocess för att vi bland annat skall kunna erbjuda våra elever ett intyg på erhållna kunskaper, något som bygger oerhört mycket stolthet hos deltagarna. Så…

…vill du vara med och förbättra för dessa människor så tar vi gärna emot ditt stöd. Som sagt, för 150 kr så har du inlett resan ut ur fattigdom för en människa, just nu i Peru, Bolivia och Ecuador, men vi kommer att fortsätta ut i världen så långt pengarna räcker, för alla har rätt att kunna läsa, skriva och räkna!

Varma hälsningar från alla oss på Dispurse Foundation!

Vill du ge någon en utbildning?

Betala in och ladda ner ett gåvobrev som du skicka till mottagaren

Intresserade av företagssponsring? 

Ni är mycket välkomna att kontakta mig! 

Med vänlig hälsning!

Håkan Sträng 
Styrelsemedlem
E-mail: hakan@dispurse.org
Mobil: +46 708 68 26 21

Tack för att du delar!

Då hjälper du också människor att läsa, skriva och räkna!