Grupperna i Calca

Nere i orten Calca, i den Heliga Dalen i Peru, har vår partnerorganisation Ayni Calca tre testgrupper för vårt alfabetiseringsprogram Dispurse Focus. Här startade vår äldsta grupp för snart två år sedan, och verksamheten har bara växt sedan dess.

Även här är de flesta av användarna av usrprungsbefolkning och talar quechua. Många av kvinnorna har flyttat in till Calca från mindre byar för bättre jobbmöjligheter, och de flesta arbetar med textiltillverkning. Väldigt roligt att få träffa grupperna och handledarna under en vecka!

Comunidades i Calca

Vi spenderade en vecka i Calca i Peru tillsammans med vår partnerorganisation Ayni Calca, som driver vårt alfabetiseringsprojekt Dispurse Focus på plats. I den Heliga Dalen finns många bergsbyar med ursprungsbefolkning, i vilka tre av dessa Ayni Calca har startat grupper.

Här pratar de flesta utav våra användare quechua som modersmål, många pratar bara några få ord på spanska, vilket är en spännande utmaning för vårt program. Kvinnorna arbetar främst med att tillverka textilier som de sedan säljer.

Handledarna Salomon och Roberto åker långt för att hålla lektioner, och vi är väldigt glada över att jobba med såpass drivna personer med i vårt projekt.

Din delning kan leda till förändring!

Då hjälper du också människor att läsa, skriva och räkna!