Första mötet med Colombiagruppen

Colombia är ett land av kontraster, ett land där du antingen är väldigt rik eller väldigt fattig. Dessutom har Colombia näst flest antal flyktingar innanför sina egna gränser i världen.

Vår nya testgrupp för Dispurse Focus har startats i Aguablanca, som är tre fattiga distrikt i staden Cali. Det tar bara tjugo minuter för oss att röra oss mellan stadens två världar. Vi åker ut dit det välbärgade Cali inte vågar åka, från fina restauranger och höga murar till trasiga byggnader och bristande säkerhet.

Många som bor här är så kallade “desplazadas” som kommer från kusten eller landsbygden. De har tvingats fly, från militanta grupper som tagit till vapen mot deras familjer eller beslagtagit deras land. En familj på tio personer kan bo på 15 kvadratmeter, här finns få jobb och gatuvåldet är ständigt närvarande. Analfabetism är inte ovanligt och det kan vara ytterst svårt att få anställning utan att kunna läsa och skriva.

Mitt i Aguablanca huserar vår samarbetsstiftelse Paz y Bien. De har för närvarande en grupp med åtta användare som vill lära sig läsa och skriva, och planerar att starta upp ytterligare två grupper. Vi spenderade ett par dagar här i oktober och träffade gruppen, handledaren och stiftelsens grundare, väldigt trevligt!

Aguablanca
Aguablanca

Tack för att du delar med dig!

Då hjälper du också människor att läsa, skriva och räkna!